Számviteli szabályzatok készítése


Mint tisztelt érdeklődő partnereink tapasztalták, bármely ellenőrzést végző szerv a szabályzatok ellenőrzésével kezdi vizsgálódását.

A szabályzatokkal szemben általános követelmény, hogy arra támaszkodva a tevékenység szervezhető, követhető legyen, kiderüljenek a pénzgazdálkodási folyamatok (kötelezettségvállalás, pénzügyi ellenjegyzés, teljesítés-igazolás, érvényesítés, utalványozás) egyes lépései, valamint hogy a további folyamatok (pl. munkaerővel, személyi juttatásokkal való gazdálkodás, eszközgazdálkodás) során mely ponton, kinek, milyen feladata van.

A jó szabályozás az ellenőrzési munka támpontja, viszonyítási alapja.

A belső szabályozás abban az esetben megfelelő, ha annak dokumentumaiból megismerhető a vizsgált szerv

illetve valamennyi olyan szabályzat rendelkezésre áll, amelyek elkészítését jogszabályok előírják.

Szabályzatok készítését a cégünk által kidolgozott tematika szerint a megrendelőnél a helyszínen történő információszerzés után végzik munkatársaink.

Nem sablon szabályzatot kapnak, hanem az adott önkormányzat részére kialakított anyagot, amelyet önöknek csak aláírniuk kell, illetve az éves aktualizálást elvégezni.

Igény szerint, külön megállapodás alapján éves aktualizálásra is kötünk szerződést.

A szabályzatok elkészítését a helyi sajátosságok figyelembevételével, a megbízási szerződés aláírásától számított 30 napon belül vállaljuk.